Online

gesprekken

VIDEO GESPREKKEN

Video gesprekken (bijvoorbeeld via Skype of Facetime) maken dezelfde in-levende-lijve gesprekken mogelijk als wanneer je naar een psycholoog in het ziekenhuis of privé-praktijk zou gaan, maar je verliest geen kostbare pendeltijd en je kan het gesprek voeren vanuit een plek waar jij je het meest comfortabel voelt. Omdat ik weet dat de meesten onder ons overdag een drukke agenda hebben, spits ik me vooral toe op de avonduren. Dat is graag gedaan. Zowel langere 90 min sessies, traditionele 60 min sessies als kortere 35 min sessies zijn mogelijk, voor als het allemaal wat (te)veel is.

50€/ 35 min

100€/ 60 min

150€/ 90 min

MAANDAG- ZATERDAG: 15u-22u,  OP AFSPRAAK 

EMAILS EN SMS-GESPREKKEN

Vragen of emoties plannen we (meestal) niet. Stuur me daarom ongelimiteerd berichten of emails wanneer jij er het meest nood aan hebt. Soms kunnen mensen zich ook beter uitdrukken via schrijven dan via praten, maar evengoed voel je de nood ook niet om mij in de ogen te kijken wanneer je je vragen of verhaal uit de doeken doet. En dat is volledig oké. Jij hebt het bij deze dienst allemaal zelf in handen en doordat je naar vorige emails/berichten kunt terugkijken, is de vinger gemakkelijk te leggen op de vooruitgang die we zullen boeken.

Hier zijn geen sessies, maar voor een wekelijks tarief antwoord ik op zijn minst 3 keer per week op je vragen of daag ik je uit over nieuwe dingen na en mee te denken. Als je toch meer wil, kan je steeds een video of telefoon gesprek inplannen.  

65€/ week

MAANDAG- ZATERDAG

HUISBEZOEK

Ondanks mijn geloof in technische vooruitgang, en de voordelen en mogelijkheden die het ons biedt, onderschat ik de kracht van een levende-lijve-gesprek niet. Om bijvoorbeeld in een beginfase uit te maken of je de samenwerking met mij wel wil aangaan, of omdat je op een bepaald ogenblik andere gezinsleden of je partner eens wil betrekken bij een gesprek. 

Ik maak daarvoor graag de verplaatsing.

100€/ 60 min 

150€/ 90 min

+ verplaatsingkost 0.35 cent/km Heen/Terug vanaf Woluwe (regio Brussel) 

OP AFSPRAAK

MAANDAG-ZATERDAG

Please reload

1

Aan de slag

Praktisch 

2

Kies een plan

Je kan bij mij terecht als individu, gezin of koppel. 

Mijn expertise richt zich op luisteren, je door de wetenschappelijke info gidsen en proberen het onzegbare toch zegbaar te maken, via een praktische en positieve aanpak.

1. Gesprekken met individuen en koppels over relationele en seksuele zorgen, zoals je/jullie helpen verschillen in verlangen te plaatsen en seksuele passie terug te vinden;  om te gaan met andere seksuele uitdagingen zoals pijn tijdens seks of problemen met orgasme en ejaculatie; de paradox van afstand en connectie exploreren; ongezonde communicatiepatronen doorbreken en nieuwe patronen ontwikkelen; vertrouwen herstellen na een breuk; vragen over genderontwikkeling, en over geaardheid, of over seksuele remmingen,  onzekerheden en zelfvertrouwen exploreren; uitvissen of niet-traditionele relatievormen iets voor jou/jullie zijn, en hoe andere relationele uitdagingen gelinkt aan intimiteit en fertiliteit plaatsen, en nieuwe skills leren om te communiceren en seksualiteit met authenticiteit te ontdekken, ...

 

2. Gesprekken met jonge mensen en volwassenen met verschillen in de geslachtsontwikkeling (dsd/intersekse), zoals meisjes en vrouwen met XY- chromosomen (bv AOS, Swyer, gonadale dysgenesie) of met 1 X -chromosoom (bv Turner), of mensen met een extra X chromosoom (bv Klinefelter, XXY) of in sommige lichaamscellen XY- chromosomen en in andere cellen dan weer XX-chromosomen), maar evengoed ook vrouwen zonder baarmoeder (bv MRKH) of jonge mensen en volwassenen met bijnierhyperplasie (CAH, AGS) of hypospadie. Gesprekken kunnen je o.m. (verder) helpen begrijpen hoe je lichaam is ontwikkeld, en hoe je informatie rond behandelingen en onderzoeken kan plaatsen, met een focus op gezondheid en welzijn; je helpen de woorden te vinden om er met anderen (vrienden, familie, partners) over te spreken zoals jij wil dat anderen het begrijpen; je tal van informatiebronnen aanbieden en eventueel contact met andere mensen die voor dezelfde of gelijkaardige uitdagingen staan; en je aanmoedigen om jezelf en je lichaam te vertrouwen en ook uitdagingen rond fertiliteit en een ouder worden/zijn aan te gaan, ...


3. Gesprekken met ouders van kinderen met verschillen in de geslachtsontwikkeling (dsd/intersekse), zoals meisjes met XY- chromosomen (bv AIS, Swyer, gonadale dysgenesie) of met 1 X -chromosoom (bv Turner), of kinderen met een extra X chromosoom (bv Klinefelter, XXY) of in sommige lichaamscellen XY- chromosomen en in andere cellen dan weer XX-chromosomen (bv 46,XX/46,XY) maar evengoed ook kinderen met bijnierhyperplasie (CAH, AGS) of jongens met een kleine penis en/of hypospadie (d.i. wanneer de plasbuis niet eindigt aan de top van de penis, maar lager, ergens rond de top of op de schacht van de penis).  Gesprekken kunnen jullie o.m. (verder) helpen begrijpen welk ontwikkelingspad jullie baby/kind heeft gevolgd, en waarom; jullie helpen de woorden te vinden om er met anderen in jullie omgeving (vrienden, familie) over te spreken zoals jullie willen dat het door anderen begrepen wordt; jullie helpen om vooruit te denken over hoe jullie erover gaan praten met jullie opgroeiend kind; jullie ondersteunen in het helpen plaatsten van behandelingen en onderzoeken die jullie medisch team voorstellen; jullie tal van infobronnen aanbieden die jullie voorbeelden geven van hoe andere ouders het hebben aangepakt en -als jullie dat willen- ook tot contact met andere ouders kan leiden, ...

Stuur mij even een email met je vraag/vragen en dan bekijken we samen jouw info - & ondersteuningsbehoeften en voorkeuren.
 

Kies die service waar jij het het best bij voelt en die ook budgetgewijs voor jou het meest steek houdt. 
 
In principe wordt uitgegaan van kortdurende hulpverlening, een 2 tot 10 sessies/weken. Voor sommige mensen is dat voldoende, anderen hebben baat bij een langdurigere begeleiding. In overleg wordt bepaald wat de beste frequentie van afspraken is voor jouw of jullie situatie.  

Betalingen gebeuren bij voorkeur vóór je video sessie of vóór een nieuwe email/chat'week’ van start gaat, via overschrijving:

Rekeningnummer: BE71 6528 5317 1969
Bank: ING

Kom je in aanmerking voor terugbetaling van je ziekenfonds?  Klik hier voor een overzicht.

3

Begin je online avontuur

Daag op voor je eerste geplande video sessie,  of bezorg me je gedachten op mail of bericht. Je kan daarvoor elke dag wat tijd opzij houden, of gewoon schrijven wanneer je 'in the mood' bent. Jij beslist.

Er is iets tussen gekomen (yes, het leven!) en je wil je video afspraak annuleren en/of verzetten? Tuurlijk, dat kan zeker. Geef me daarvoor minstens 24u op voorhand een seintje. Op die manier respecteren we ieders tijd - die van jou, die van mij en van andere mensen die willen gebruik maken van mijn online diensten. Als je niet (tijdig) verwittigt, dan wordt de sessie in rekening gebracht.

PS

Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe

Ik ben erkend psycholoog met doctoraat (PhD) in België, en heb een sex therapie en sex educatie-programma doorlopen in Amerika

Have a question? Need to talk? Just want to say hi?