top of page

Online conversaties

Di- Vrij

9am- 4.30pm

Video gesprekken maken dezelfde in-levende-lijve gesprekken mogelijk als wanneer je naar een psycholoog in een privé-praktijk of ziekenhuis zou gaan, maar je verliest geen kostbare pendeltijd en je kan het gesprek voeren vanuit een plek waar jij je het meest comfortabel voelt. 

Op mijn zetel

Di - Vrij

9am- 4.30pm

De klassieker. Je bent welkom in mijn privé praktijk in Meise, in de groene rand rond Brussel. Bereikbaar ook via een fietssnelweg en openbaar vervoer.

Praktisch 

2

1

Aan de slag

Je kan bij mij terecht als individu, gezin of koppel. 

Mijn expertise richt zich op luisteren, je door de wetenschappelijke info gidsen en proberen het onzegbare toch zegbaar te maken, via een praktische en positieve aanpak.

1. Gesprekken met individuen en koppels over relationele en seksuele zorgen, zoals je/jullie helpen verschillen in verlangen te plaatsen en seksuele passie terug te vinden;  om te gaan met andere seksuele uitdagingen zoals pijn tijdens seks of problemen met orgasme en ejaculatie; de paradox van afstand en connectie exploreren; ongezonde communicatiepatronen doorbreken en nieuwe patronen ontwikkelen; vertrouwen herstellen na een breuk; vragen over genderontwikkeling, en over geaardheid, of over seksuele remmingen,  onzekerheden en zelfvertrouwen exploreren; uitvissen of niet-traditionele relatievormen iets voor jou/jullie zijn, en hoe andere relationele uitdagingen gelinkt aan intimiteit en fertiliteit plaatsen, en nieuwe skills leren om te communiceren en seksualiteit met authenticiteit te ontdekken, ...

 

2. Gesprekken met jonge mensen en volwassenen met verschillen in de geslachtsontwikkeling (dsd/intersekse), zoals meisjes en vrouwen met XY- chromosomen (bv AOS, Swyer, gonadale dysgenesie) of met 1 X -chromosoom (bv Turner), of mensen met een extra X chromosoom (bv Klinefelter, XXY) of in sommige lichaamscellen XY- chromosomen en in andere cellen dan weer XX-chromosomen), maar evengoed ook vrouwen zonder baarmoeder (bv MRKH) of jonge mensen en volwassenen met bijnierhyperplasie (CAH, AGS) of hypospadie. Gesprekken kunnen je o.m. (verder) helpen begrijpen hoe je lichaam is ontwikkeld, en hoe je informatie rond behandelingen en onderzoeken kan plaatsen, met een focus op gezondheid en welzijn; je helpen de woorden te vinden om er met anderen (vrienden, familie, partners) over te spreken zoals jij wil dat anderen het begrijpen; je tal van informatiebronnen aanbieden en eventueel contact met andere mensen die voor dezelfde of gelijkaardige uitdagingen staan; en je aanmoedigen om jezelf en je lichaam te vertrouwen en ook uitdagingen rond fertiliteit en een ouder worden/zijn aan te gaan, ...


3. Gesprekken met ouders van kinderen met verschillen in de geslachtsontwikkeling (dsd/intersekse), zoals meisjes met XY- chromosomen (bv AIS, Swyer, gonadale dysgenesie) of met 1 X -chromosoom (bv Turner), of kinderen met een extra X chromosoom (bv Klinefelter, XXY) of in sommige lichaamscellen XY- chromosomen en in andere cellen dan weer XX-chromosomen (bv 46,XX/46,XY) maar evengoed ook kinderen met bijnierhyperplasie (CAH, AGS) of jongens met een kleine penis en/of hypospadie (d.i. wanneer de plasbuis niet eindigt aan de top van de penis, maar lager, ergens rond de top of op de schacht van de penis).  Gesprekken kunnen jullie o.m. (verder) helpen begrijpen welk ontwikkelingspad jullie baby/kind heeft gevolgd, en waarom; jullie helpen de woorden te vinden om er met anderen in jullie omgeving (vrienden, familie) over te spreken zoals jullie willen dat het door anderen begrepen wordt; jullie helpen om vooruit te denken over hoe jullie erover gaan praten met jullie opgroeiend kind; jullie ondersteunen in het helpen plaatsten van behandelingen en onderzoeken die jullie medisch team voorstellen; jullie tal van infobronnen aanbieden die jullie voorbeelden geven van hoe andere ouders het hebben aangepakt en -als jullie dat willen- ook tot contact met andere ouders kan leiden, ...

Stuur mij even een email met je vraag/vragen en dan bekijken we samen jouw info - & ondersteuningsbehoeften en voorkeuren.
 

Kies een plan

Kies die service waar jij het het best bij voelt.
 
In principe wordt uitgegaan van kortdurende hulpverlening. Voor sommige mensen is dat voldoende, anderen hebben baat bij een langdurigere begeleiding. In overleg wordt bepaald wat de beste frequentie van afspraken is voor jouw of jullie situatie.  

Kom je in aanmerking voor terugbetaling van je ziekenfonds?  Klik hier voor een overzicht.

3

Begin je avontuur

Daag op voor je geplande (video) sessie.

Er is iets tussen gekomen (yes, het leven!) en je wil je afspraak annuleren en/of verzetten? Tuurlijk, dat kan zeker. Geef me daarvoor minstens 48u op voorhand een seintje. Op die manier respecteren we ieders tijd - die van jou, die van mij en van andere mensen die willen gebruik maken van mijn diensten. Als je niet (tijdig) verwittigt, dan wordt de sessie in rekening gebracht.

PS

Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe

Ik ben erkend psycholoog met doctoraat (PhD) in België, en heb een seksuologie-programma doorlopen in Amerika. 

BOEK JE AFSPRAAK IN
bottom of page